Copyright © 2021 Psychologen Praktijk Balans

In 2021 geldt dat psychologische zorg vanuit de basisverzekering vergoed wordt. De vergoeding zal wel in mindering worden gebracht op uw eigen risico. In de basis-ggz wordt gewerkt met zogenoemde prestaties. Dit zijn zorgpakketten waaruit u alle benodigde zorg vergoed krijgt. Er zijn vier prestaties in de basis-ggz: basis-ggz kort, basis-ggz middel, basis-ggz intensief en basis-ggz chronisch. Op basis van uw zorgvraagzwaarte wordt u bij een van deze prestaties ingedeeld. Dat gebeurt op basis van het intakegesprek en de diagnose die gesteld wordt.

 

Er wordt binnen de praktijk gewerkt met ongecontracteerde zorg. Dit betekent dat u de rekening aan het einde van het traject toegestuurd krijgt en u deze zelf bij uw zorgverzekeraar dient in te dienen. Afhankelijk van uw polis krijgt u de behandeling deels tot 100% vergoed. Check bij uw zorgverzekeraar wat voor u geldt. Voor meer informatie over ongecontracteerde zorg kijkt u op www.contractvrijepsycholoog.nl.

In de declaratie worden de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit gevolgd (NZa). Voor 2021 gelden de volgende tarieven:

  • BGGZ Kort: € 522,13
  • BGGZ Middel: € 855,01
  • BGGZ Intensief: € 1.434,96
  • BGGZ Chronisch: € 1.380,49
  • Onvolledig behandeltraject: € 228,04

 

Check bij uw zorgverzekeraar wat voor u geldt of raadpleeg de tabel.

 

Het onvolledig behandeltraject wordt in rekening gebracht wanneer er alleen een intake plaatsvindt of wanneer er na de intake geen sprake blijkt te zijn van 'verzekerde zorg'.

 

Niet-verzekerde zorg

U kunt ook terecht voor ‘niet verzekerde zorg’. Dit is een consult op eigen verzoek of een overige zorgproduct (OZP). Dit is zorg waarbij er wel een diagnose gesteld wordt, maar die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Wat niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering is: relatietherapie, arbeidsproblematiek (burn out), aanpassingsstoornissen en ‘andere aandoeningen en problemen die reden voor zorg kunnen zijn’, de zogenoemde V-codes. U kan hiervoor wel worden doorverwezen en behandeld, maar dient de behandeling dan zelf of via een aanvullende verzekering te betalen. Hiervoor wordt € 114,41 in rekening gebracht voor een consult van 45 minuten.